Нацбанк ліквідував ще один комерційний банк

Нацбанк ліквідував ще один комерційний банк
Національний банк України відкликав банківську ліцензію та повністю ліквідував комерційний банк " Стандарт", який ще в лютому цього року було віднесено до категорії неплатоспроможних.
Рішення НБУ ухвалив учора, 18 червня.

"З огляду на здійснення ПАТ КБ "Стандарт" ризикової діяльності, наслідком чого було погіршення показників його фінансового стану, та наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, у лютому 2015-го банк було віднесено до категорії проблемних та призначено куратора – службовця Національного банку України", – ідеться в поясненні регулятора.

Після віднесення банку до категорії проблемних відбулось значне погіршення показників його діяльності.

"План фінансового оздоровлення, який був наданий ПАТ КБ "Стандарт" до Національного банку України, не містив достатніх невідкладних заходів, спрямованих на покращення його фінансового стану. Тому, ураховуючи погіршення ситуації з ліквідністю та платоспроможністю ПАТ КБ "Стандарт", про що свідчила, зокрема, значна кількість скарг клієнтів цього банку, відсутність підтримки його власників, банк у лютому 2015 року було віднесено до категорії неплатоспроможних", – наголошують у НБУ.

Тимчасова адміністрація, яку запровадив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, діяв у "Стандарті" чотири місяці – від 20 лютого до 18 червня. Фінансові "реанімаційні" заходи не врятували банк, тож його й вирішили повністю ліквідувати.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.