Житомирська область за півроку скоротила споживання газу на 18%

Житомирська область за півроку скоротила споживання газу на 18%
В Житомирській області продовжується падіння обсягів споживання блакитного палива. Тільки за 1 півріччя споживачі використовували 337,7 млн. куб. м газу, що на 18,2% менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Про це повідомили в прес-службі ВАТ «Житомиргаз».

Зниження споживання газу спостерігається протягом останніх років по всій Україні у зв'язку з подорожчанням газу та переходом споживачів на альтернативні види палива. Зокрема, у Житомирській області споживання газу за останні три роки скоротилося на 124,5 млн кубометрів.

На Житомирщині зниження споживання газу найбільш істотне серед побутових споживачів, які використовували його на 36,2 млн куб. м менше, ніж у минулому році. Скорочення серед теплопостачальних підприємств склало 23,8 млн куб. м, у промисловості - 8,1 млн куб. м, у бюджетній сфері - 7,1 млн куб. м.

Якщо порівняти в процентному співвідношенні з аналогічним періодом минулого року, то лідером зниження споживання газу є бюджетна сфера, де скорочення склало 39,4%. На другому місці теплопостачальні підприємства, які використовували на 29,4% менше газу, далі промислові підприємства - на 14,7%, і побутові споживачі - на 14%.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.