Чому вулиці Житомира знову в диму

Чому вулиці Житомира знову в диму
Дим, який стоїть над Житомиром, поширюється з військового полігону.

На думку рятувальників, цей дим не несе жодної загрози здоров'ю людей, тому що не горить торф і не якісь хімічні речовини, а трава і чагарники.

Як пояснив заступник начальника Управління ДСНС України в Житомирській області Олег Держановский, станом на ранок 31 серпня в околицях міста Житомира пожежі в екосистемах не зафіксовані.

«Найімовірніше, задимленість поширюється з Житомирського військового полігону, адже там ведуться стрільби. Враховуючи те, що трав'яний покрив зараз повністю сухий, так чи інакше виникають загоряння», - зазначають в управлінні лісового та мисливського господарства.

Військові контролюють ситуацію, в перервах між стрільбами локалізують пожежі. Щоб не допустити поширення вогню, на межі полігону і лісових масивів Житомирського лісгоспу постійно чергує лісова охорона.

Населення має з розумінням ставитися до горіння на окремих ділянках полігону, адже військові повинні проводити навчання.

Як повідомляв «Журнал Житомира», вранці 26 серпня, жителі Житомира відчули запах гару. У соціальних мережах житомиряни писали про проблеми з чистим повітрям в різних районах міста.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.