Низький рівень Тетерева може створити проблеми з питною водою у Житомирі

Низький рівень Тетерева може створити проблеми з питною водою у Житомирі
Надзвичайно спекотні літні місяці негативно вплинули на стан водних об'єктів Житомирської області.

Про проблеми з водопостачанням, які можуть виникнути із-за відсутності опадів і посухи, повідомив директор КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук.

«Якщо найближчим часом збережеться висока температура і не буде опадів, то через кілька тижнів з водопостачанням можуть виникнути проблеми. Рівень води на водосховищі «Дениші» впав на 2,8 м», - зазначив Ничипорук.

Також керівник комунального підприємства додав: «ситуація Аналогічна за рівнями води у водосховищах спостерігалася у 2012 році. Тоді оперативно спрогнозовані дії з наповнення водосховищ водою дозволили без труднощів працювати КП «Житомирводоканал» в осінньо-зимовий».

За інформацією прес-служби КП «Житомирводоканал», станом на 1 вересня у зв'язку з випаданням невеликої кількості опадів у водосховищах «Денишівське» і «Відсічне» рівні та обсяги води різко скорочуються.

З водосховища «Відсічне» цілодобово забирається близько 80 тис. м3 води для очищення і подачі (близько 76,5 тис. м3/добу) питної води для потреб споживачів міста.

Якщо і надалі буде спостерігатися таке положення справ, без поповнення водою з верхнього басейну річки Тетерів (каскад водосховищ на території Чуднівського району), то через 2 місяці запаси води можуть скоротитися до обсягів в «Відсічне» 7 млн 250 тис м3, в «Денишівське» 6 млн 230 тис м3 при максимальних запасах обсягів відповідно 10 млн 200 тис м3 і 13 млн 100 тис м3.

Як повідомляє КП «Житомирводоканал», зараз підприємство працює у звичайному режимі. Вода проходить всі необхідні етапи очищення і відповідає нормам якості.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.