У Польщі відкрито останній об'єкт до ЄВРО-2012

У Польщі відкрито останній об'єкт до ЄВРО-2012
У столиці Польщі відкрили останній із восьми стадіонів Євро-2012, варшавський Національний стадіон, на якому пройде матч-відкриття чемпіонату.

Арену, дозвіл на відкриття якої було отримано за кілька днів до урочистостей, відкривали при мінус 12. А як компенсацію за мороз, людям пропонували 5-годинний концерт і головне - безкоштовний вхід на трибуни, повідомляє ТСН.

Жодних запрошень, які неможливо дістати - як це було у Києві чи Львові - тут не було. Першим 40 тисячам відвідувачів навіть роздали сувенірні квитки на пам'ять.

На церемонії відкриття грали найкращі польські гурти, а єдиними запрошеними іноземцями були українські "Гайдамаки".

Церемонія завершилася захоплюючим феєрверком.

У Польщі відкрито останній об'єкт до ЄВРО-2012


"Ми не маємо таких грошей, щоби запросити на відкриття Бейонсе чи Шакіру і безкоштовно видавати запрошення. А навіть якби мали, то це не має сенсу. Краще запросити місцевих зірок, яким не все одно, де вони виступають. У них більше мотивації", - пояснив директор Національного центру спорту Рафал Каплер.

Стадіон "Народови", як називають Національний стадіон у Польщі, розташований у місці, дуже добре знайомому багатьом українцям ще з 90-х. Тут існував величезний ринок, де масово торгували українці. Річний оборот цього ринку сягав мільярдів злотих, але район мав сумнівну славу.

Тепер на цьому місці - найдорожчий об'єкт в історії польської спортивної архітектури. Його ціна - понад 4,5 мільярди гривень. Майже стільки ж коштувала реконструкція НСК "Олімпійський" у Києві.

Зовні арена схожа на гігантський кошик, у кольорах польського прапора.

"У нас стіни символізують плетену вербу. Верба - це елемент традиційного польського краєвиду. Дах над газоном стадіону працює як парасолька - його можна відкривати і закривати. Щоправда, працює ця конструкція лише за температури не нижчої за 5 градусів тепла", - розповів архітектор стадіону Збігнєв Пшчульни.

Під ареною аж чотири підземні рівні. Через це його ще називають не Національним стадіоном, а Національним офісом. Футбольне поле нового стадіону підняли на 8 метрів угору. Тому тут розмістився велетенський паркінг, а ще - конференц-зали, офіси, ресторани, музей, навіть лікарня. Це споруда, де футбол відіграє лише одну з ролей.

Поляки взагалі дуже практично підійшли до розбудови спортивної інфраструктури. Віддали арену в руки відомих шоу-операторів і вже на роки вперед знають хто, як і для чого використовуватиме збудоване і звідки братиме на це гроші.

Додамо, що перший футбольний матч на Національному стадіоні у Варшаві відбудеться 11 лютого. Суперкубок країни розіграють "Легія" Варшава і "Вісла" Краків. А 29 лютого тут зустрінуться збірні Польщі та Португалії.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.