Путін збирається побити в Росії житловий рекорд 1987 року

Путін збирається побити в Росії житловий рекорд 1987 року
Президент Росії Володимир Путін у своєму 10-му посланні до парламенту закликав до 2016 року побудувати в країні 75 млн кв. м житла, побивши рекорд 1987 року.

« До 2016 року потрібно подолати позначку в 75 млн кв. м житла, що вище рекордного показника 1987 року. Тоді було побудовано 72,8 мільйона кв. метрів », - заявив глава держави. Президент запропонував назвати цю програму «Житло для російської родини ».

Він додав, що сучасні технології дозволяють будувати багато житла, причому за відносно невисокою ціною і хорошої якості. «Але при цьому потрібно вирішити кілька завдань», - зауважив глава держави. Однією з них він назвав « розблокування » процесу надання земельних ділянок під забудову.
« Зробити це ( потрібно ) протягом найближчих місяців », - заявив Путін. Місцева влада будуть зобов'язані при цьому виставляти всі вільні земельні ділянки на торги по « прозорим процедурам », зазначив глава держави. Але повинна зрости і відповідальність забудовника - « отримав рішення, але не почав вчасно будувати - поверни землю», пояснив Путін.

Іншою проблемою він назвав дефіцит коштів на забезпечення земельних ділянок інженерною інфраструктурою. Президент вважає важливим створити інструменти вирішення цієї проблеми. За його словами, цьому могла б сприяти реалізація пропозицій уряду про впорядкування інтернет-торгівлі. «Я прошу зробити пропозицію на цей рахунок », - заявив Путін.

« Нарешті, потрібно навести порядок з дозвільними процедурами - вони до цих пір не уніфіковані. Прошу встановити єдиний, уніфікований, вичерпний перелік дозвільних документів на будівництво. Гранично скоротити терміни необхідних процедур. І зробити це вже до кінця березня 2014 », - зазначив глава держави.

Одним з факторів, що гальмують вирішення цих проблем, Путін вважає корупцію. «Дуже корумпована сфера бо, ось в цьому вся проблема», - констатував він.

Тим часом трохи раніше аналітики відзначали, що цього року в Росії можуть здати рекордні 68 млн кв. м житла, але сучасним девелоперам наздогнати радянських будівельників не судилося - далі прогнозується будівельний спад.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.