У 2013 році в Москві не буде поставлений рекорд з будівництва торгових центрів

У 2013 році в Москві не буде поставлений рекорд з будівництва торгових центрів
Згідно з попередніми підрахунками аналітиків, введення торгових центрів у Москві складе не більше 200 тис. кв. м - на 18 % менше показника 2012 року.

Протягом перших трьох кварталів на московський ринок вийшло майже вдвічі більше торговельних площ, ніж за аналогічний період минулого року - 142 тис. кв. м торговельних площ. З урахуванням великого обсягу ТЦ, заявлених на останній квартал року, аналітики Jones Lang LaSalle прогнозували рекордний введення за останні три роки - близько 250 тис. кв. м.

Тетяна Ключинська, Директор по Росії та СНД, Начальник департаменту торгових площ компанії Jones Lang LaSalle, зазначає: « Вже зараз зрозуміло, що деякі з анонсованих проектів вийдуть тільки в 2014 році. З урахуванням перенесення термінів введення окремих торгових комплексів на майбутній рік, а також заявлених великих об'єктів, ми очікуємо, що в 2014 році в Москві з'явиться більше 600 тис. кв. м. У випадку якщо всі ТЦ з'являться у строк, російську столицю очікує найбільший обсяг нових площ за всю історію ринку. Для порівняння: перш рекордним вважався 2009 рік, протягом якого ринок торговельних центрів Москви поповнився майже на 500 тис. кв. м ».

Схожа динаміка спостерігається і в цілому по Росії. Згідно з попередніми підрахунками аналітиків Jones Lang LaSalle, в 2013 році в країні буде введено близько 1,4 млн кв. м торговельних площ ( на 18 % нижче показника попереднього року). Водночас у 2014 році на російському ринку може бути поставлений абсолютний рекорд за обсягом нових торгових площ - близько 2 млн кв. м. У разі реалізації всіх заявлених проектів до кінця майбутнього року ринок якісних ТЦ в Росії досягне майже 17,8 млн кв. м.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.