Реалії 2013 стали причиною "заморожування" готельних проектів

Реалії 2013 стали причиною "заморожування" готельних проектів
Компанія ArtBuild Hotel Group провела маркетингове дослідження ринку готельної нерухомості Києва , в ході якого спиралася на власну методологію , статистику та критерії аналізу . Результати дослідження показали , що на грудень 2013 року в столиці України зафіксовано 113 готелів із загальним фондом 10 882 номерів ( до їх числа не входять відомчі готелі , малі готелі на менш ніж 20 номерів , гуртожитки готельного типу , санаторії) .

Найбільшу частку ринку ( 43 %) займає сегмент класу economy , на висококласні об'єкти ( upscale - luxury ) припадає 16 % номерів , категорії midscale і upper midscale сумарно представлені 25 %.

Останні кілька років середньорічний приріст загального номерного фонду в Києві становив 3-5%. Винятком став 2012 рік, в якому відкрилося 29 нових готелів , що призвело до зростання обсягу пропозиції на 30 %. Такий стрибок був обумовлений підготовкою міста до « Євро - 2012 ». У 2013 році зростання обсягу пропозиції значно знизився. За рік в столиці відкрилося лише 3 готелі: « Тиса» ( 112 номерів) , La Vilia Hotel & Ballroom ( 40 номерів) і «Екотель Краків» ( 27 номерів).

Наприкінці 2013 року в Києві на різній стадії реалізації знаходилося більше 10 готельних проектів . У найближчі 3-4 роки очікується відкриття готелів під брендами , ще не представленими в столиці , а саме: Swissotel , Hilton , Renaissance , Sheraton , Aloft , Best Western . Також буде розширена лінійка вже працюючої в регіоні групи Rezidor за рахунок відкриття готелю під брендом Park Inn . У разі реалізації заявлених проектів , до 2017 року загальний обсяг пропозиції номерного фонду в Києві збільшиться ще на 23,1 %.

За словами Дарона Роуза , керуючого партнера компанії ArtBuild Hotel Group , розвиток готельного ринку Києва , як і України в цілому , безпосередньо залежить від економічної ситуації та інвестиційного клімату країни. Реалії 2013 суттєво вплинули на розвиток готельної галузі і стали причиною « заморожування » раніше задекларованих до реалізації проектів. Окремі готелі , звичайно , будуть добудовані , але серйозних якісних змін для ринку це не принесе. Галузь почне оживати тільки за умови створення сприятливої ​​політичної та економічної середовища .

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.