Міська влада розгорне WiFi-мережу на вулицях Києва

Міська влада розгорне WiFi-мережу на вулицях Києва
20.12.2011, НовиниЄвро 2012
Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір розгорнути загальноміську WiFi-мережа.

Поки що втілення цієї ідеї впирається у дозвільну документацію. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

- Зараз є ідея створення загальноміської мережі WiFi, з використанням для користувача пристроїв (роутерів) як вузлів мережі.

Така схема реалізована у ряді міст, наприклад, в Єревані і успішно працює, - розповів Крамаренко. - Поки що це тільки на рівні ідеї, оскільки станції бездротового зв'язку повинні оформлятися через УДЦР (НКРЗ). Як тільки ця проблема буде вирішена, КМДА оголосить конкурс з пошуку провайдера послуги. Питання, як буде працювати ця мережа, чи буде вона безкоштовної або за мінімальною ціною, зараз обговорюється, і буде винесений в умови інвестконкурсу », - повідомив він.

Нагадаємо, в липні Кабінет Міністрів повідомив, що готовий витратити 224 500 000 грн на розвиток мереж мобільного зв'язку в «Київському метрополітені» протягом 2011-2012 років. Також, забезпечити своїх пасажирів WiFi-доступом, планує «Укрзалізниця».

Источник: ЛІГАБізнесІнформ

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.