У київському метрополітені з'явиться мобільний зв'язок

У київському метрополітені з'явиться мобільний зв'язок
Київська міська адміністрація до початку Євро-2012 забезпечить безперешкодний мобільний зв’язок у столичному метрополітені. Днями оголошено конкурс із залучення інвестора, який втілюватиме цей проект у життя. Реалізують проект на 44 з 50 станцій київського метрополітену (6 станцій метро - наземні).

Як повідомив голова інвестиційної комісії Руслан Крамаренко вартість проекту складає 70 млн. гривень. За попередніми оцінками вартість проекту складала 155 мільйонів, але після детального аналізу сума зменшилась вдвічі. «Таке здешевлення проекту пов’язане з тим, що на деяких ділянках вже прокладений кабель містом, тому ми ставимо вимогу не прокладати новий кабель, а використовувати вже існуючий. Це з одного боку зменшує вартість проекту, а з іншого – гарантує бюджету міста постійні надходження до бюджету від оренди інвестором цих кабелів», – пояснив Руслан Крамаренко.

Він зазначив, що додатковою умовою перед переможцем конкурсу столична влада поставила забезпечення комунального підприємства «Київський метрополітен» якісним не тарифікованим службовим радіозв’язком як на станціях, так і в тунелях. Переможець має у короткий термін забезпечити якісну підготовку «Київського метрополітену» в сфері телекомунікацій до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Згідно з умовами конкурсу інвестор має взяти на себе фінансування усіх витрат, пов’язаних з проектуванням, закупівлею активного обладнання, програмного забезпечення для систем керування та підтримкою роботи системи.

Источник: euro2012.ukrinform.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.