Україна вляпалась у черговий скандал пов'язаний з Євро-2012

Україна вляпалась у черговий скандал пов'язаний з Євро-2012
16.04.2012, НовиниЄвро 2012
Провідні ЗМІ Бельгії, Нідерландів та Німеччини гостро розкритикували ситуацію з цінами на готелі в Україні.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна" з Брюсселя, видання процитували президента УЕФА Мішеля Платіні, який назвав причиною зростання цін "бандитів і шахраїв".

Основою для гострої критики, під яку потрапила України у зв'язку з ситуацією з цінами на готелі, стала стаття одного з провідних німецьких видань Der Spiegel, в якій розкриваються факти розриву контрактів готелів з туроператорами для того, щоб підвищити ціни.

Зокрема, у статті описується, як "злочинці з палицями і щитами в останні тижні штурмували кілька готелів у Києві з метою їх подальшого контролю".

"В результаті контракти, які раніше були укладені між цими готелями та німецькою туристичною фірмою TUI на 14 тис. номерів, були розірвані. Після чого ціни на готелі були значно піднято", - йдеться в статті.

У цьому зв'язку видання цитує Платіні: "Було вкладено багато інвестицій, але оскільки бандити і шахраї хочуть заробити багато грошей на чемпіонаті, доведеться людям (маються на увазі вболівальники) сказати, що вони не можуть приїхати", - шкодує президент УЕФА.

"Це - ще один скандал, під час якого Україна зарекомендувала себе на шляху до Чемпіонату Європи. Кумівство та корупція призвели до того, що ціни на стадіон дуже високі, а швидкісні дороги не готові в строк", - пише Der Spiegel.

Ця стаття була розтиражована в Нідерландах і Бельгії, причому в Нідерландах вона стала предметом для обговорення на провідному національному телеканалі NOS.

Крім того, тема з цінами на готелі двічі обговорювалася у випуску новин з прямим телефонним включенням з Україною.

Аналогічна інформація поширена і в бельгійських ЗМІ - одній із провідних газет De Morgen і безкоштовній газеті Metro. І якщо De Morgen оприлюднило цю інформацію, практично, в повному обсязі, то Metro обмежилося тим, що під фотографією Платіні розмістило цитату про "бандитів і шахраїв".

Источник: ІНТЕРФАКС

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.