Завдяки Євро-2012 на Житомирщині буде облаштовано 2 вертолітних майданчика, де зможе приземлятись навіть Президент Янукович

Завдяки Євро-2012 на Житомирщині буде облаштовано 2 вертолітних майданчика, де зможе приземлятись навіть Президент Янукович
19.04.2012, НовиниЄвро 2012
Влада області переговорила між собою, чи Житомирщина готова до Євро-2012.

Питанням стану підготовки дорожнього господарства, інфраструктури, дотримання правил безпеки на території Житомирщини під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи по футболу Євро-2012 була присвячена нарада, яку провів голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Територією області проходять магістральні шляхи Київ-Чоп (протяжністю 192 км), Київ-Ковель (166 км), а також шляхи на Бердичів, Любар, Овруч (до кордону з Білоруссю). На облаштування автомобільних доріг, зазначалося під час наради, виділено 159,7 млн. грн., що на 16 млн. більше минулого року.

Першочерговим завданням є ліквідація ям та інших деформацій дорожнього полотна, що зроблено на більшій половині доріг. Питання, які найближчим часом будуть вирішені, - наявність сигнальних стовпчиків, огорожі, оновлення дорожньої розмітки, освітлення трас. Було підтримано рішення розбити дороги на ділянки і закріпити їх за певними організаціями, які будуть нести персональну відповідальність за належний стан території.

Під час проведення фінальної частини Євро-2012 на території області буде розгорнуто пункти тимчасового базування швидких медичних допомог. На трасі Київ-Чоп їх буде 12, на трасі Київ-Ковель – 11. Ці пункти, розташовані на базі ФАПів та сільських амбулаторій, почнуть працювати з 25 травня. На дорогах мають бути відповідні дорожні покажчики. Службами МНС буде облаштовано 2 вертолітних майданчика у Червоноармійському та Новоград-Волинському районах для термінового перевезення постраждалих у разі виникнення такої необхідності.

Активізувалась робота санітарно-епідеміологічної служби: перевіряється дотримання санітарних норм у придорожніх торгівельних і розважальних закладах, сервісних комплексах.

На території області буде створено кілька фан-зон (центральна розташується на території торгівельного комплексу „Глобал”), 28 пунктів гостинності. У місцях торгівлі вздовж основних доріг буде продаватися туристично-рекламна, сувенірна продукція. Необхідно узгодити покажчики основних культурно-мистецьких об’єктів області, які можуть зацікавити туристів і гостей.

Для облаштування доріг, придорожніх смуг тощо, підкреслювалося на нараді, потрібно використовувати колосальний ресурс – громадські роботи. За повідомленням обласного центру зайнятості, на їх оплату виділено 5,565 млн. грн.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.