На які жертви змушені піти українці заради Євро-2012

На які жертви змушені піти українці заради Євро-2012
21.05.2012, НовиниЄвро 2012
Чемпіонат з футболу Євро-2012, що має принести кишені та іміджу України плюси, змушує нас терпіти мінуси.

У час, коли маса іноземців збирається відвідати Київ, Львів, Донецьк і Харків, що приймають Євро, жителі цих міст намагаються з цих міст виїжджати.

Хто не зможе - готується до маси обмежень і численних незручностей. Вже скоротили свій навчальний рік школи. Терміново закриваються нібито на ремонт дитячі садочки в центрі міст.

Під час проведення Євро доведеться понервувати водіям і їх пасажирам. У містах, що зустрічають чемпіонат, діятимуть так звані фанзони.

Більше місяця будуть перекриті у Києві – Хрещатик, у Львові – проспект Свободи, у Харкові – майдан Свободи. У Донецьку для фанів окремо заасфальтували площу біля старого стадіону.

У дні проведення матчів довкола усіх арен впроваджується закритий транспортний периметр - півторакілометрова зона. Сюди на авто впускатимуть лишень за спецперепустками, а місцевих жителів за наявності прописки чи довідки з ЖЕКу.

Якщо водіям усі незручності від Євро треба лишень перетерпіти, то багатьом із цим доведеться жити. Наприклад, у Харкові нову злітно-посадкову смугу проклали ледь не під хатами. У деяких людей на городі ще й маяк з сигнальними вогнями поставили.

Місцева влада хоче, щоби пілотам було ще видніше. Пропонують дахи пофарбувати у яскравий колір і встановити там прожектори.

У Львові до Євро продовжують забирати землю. У пані Валентини пай впритул до Львів-арени. На землі, де вирощувала картоплю, хотіли прокласти трасу. Але вона пішла до суду. Асфальт закатали поруч, але землю все одно забирають, нібито задля будівництва дороги.

Для одних школярів і студентів навчальний процес розтягнули, для інших скоротили. Через Євро цьогорічним 11-класникам й посвяткувати ніяк.

На скандали заради Євро йдуть господарі орендних квартир. Щоб заробити на іноземцях, вони терміново виселяють своїх українських постояльців.

За місяць до чемпіонату кількість тих, кому раптом вказали на двері, збільшилась в рази. Винаймачі в розпачі шукають де притулитися, і намагаються створити чорний список лютих господарів. Ті ж потирають руки - за 22 дні чемпіонату власник отримає 7-місячну квартплату.

Пожертвувати заради Євро доведеться також усім, хто користується залізницею. На вітчизняні колії поставлять закордонні потяги, які довезуть швидко, але дорого, бо ціна квитка зростає вдвічі. Та найбільша неприємність, що скасовують і інші потяги – популярні нічні рейси.

Жертв, на які пішли українці заради того, аби стати господарем половини футбольного чемпіонату, насправді значно більше. Прямо повернути вкладені країною кошти шансів мало, лишається надія на іміджеві та непрямі доходи держави.


Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.