Двоповерхові потяги з Чехії курсуватимуть Україну вже навесні. ФОТО

Двоповерхові потяги з Чехії курсуватимуть Україну вже навесні. ФОТО
Перший двосистемний електропоїзд виробництва "Skoda Vagonka" (Чехія) з'явиться в Україні вже у березні поточного року.

Про це повідомив перший заступник Генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко. "Днями на заводі-виробнику у Чехії розпочнуться експлуатаційні випробуванням першого поїзда. Заплановано, що 12 березня комісія Укрзалізниці прийматиме електропоїзди. Згідно з договором між Південною залізницею та компанією "Skoda" передбачено придбання двох двосистемних двоповерхових електропоїздів, по 6 вагонів кожний. Другий поїзд прибуде в Україну у квітні поточного року," - розповів Микола Сергієнко.

Залізничники планують, що новий рухомий склад буде задіяний за маршрутом Харків – Дніпропетровськ – Донецьк та обслуговуватися на Південній залізниці у депо Харкова, яке спеціально облаштовано для нового пасажирського рухомого складу.

Чеські поїзди розвиватимуть швидкість до 160 км/год. "Але найбільшою перевагою для нас є те, що поїзд двосистемний – тобто може експлуатуватися на ділянках, електрифікованих як перемінним, так і змінним струмом", - повідомив перший заступник очільника Укрзалізниці.

Нові чеські поїзди складатимуться з 6 вагонів, кожний з яких міститиме по 126 місць, загальна кількість місць – 626, корпус виконаний зі спеціального алюмінію. Передбачені місця першого та другого класів. Зокрема, другі поверхи двох вагонів будуть першого класу, решта – другого. Крім того, електропоїзди обладнані місцями для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями – в кожному поїзді по 4 підйомники для візків, спеціально облаштовані санітарні вузли. Подібні поїзди уже тривалий час успішно експлуатуються в Чехії та Литві.

Перша група українських машиністів-інструкторів та технічних спеціалістів, які обслуговуватимуть ці електропоїзди, вже пройшла курс навчання у Чехії. З 5 березня ще дві групи українських спеціалістів, по 10 осіб кожна, будуть направлені на навчання. Усі витрати на навчання наших спеціалістів взяла на себе чеська сторона.

Микола Сергієнко зазначив, що поїзди виробництва "Skoda" матимуть гарантійне обслуговування - 24 місяці з моменту початку експлуатації. На початку експлуатації, зокрема й під час проведення Євро-2012, в Україну прибудуть чеські інженери-випробувальники, що допомагатимуть нашим спеціалістам експлуатувати та обслуговувати електропоїзди. Міжремонтні терміни збільшені у три рази порівняно з поїздами, що нині експлуатуються на залізницях. Загальний термін експлуатації поїзда – 40 років (майже удвічі більше, ніж нині).

Щодо перспектив подальшого придбання чеських електропоїздів Укрзалізницею перший заступник Генерального директора Укрзалізниці повідомив, що чеський виробник у такому разі готовий розглянути можливість локалізації виробництва в Україні.

Двоповерхові потяги з Чехії курсуватимуть Україну вже навесні. ФОТО


Двоповерхові потяги з Чехії курсуватимуть Україну вже навесні. ФОТО


Двоповерхові потяги з Чехії курсуватимуть Україну вже навесні. ФОТО

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.