У житомирських довгобудів - примарна перспектива

У житомирських довгобудів - примарна перспектива
Хоча поліпшити ситуацію можна. Начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова каже, що для початку треба надати інвесторам вільні території для будівництва. Але можливість такого розвитку подій саботують депутати.

«Ми опрацювали детальний план багатоповерхового житла по вулиці Черняховського. Але за нього під час сесії не проголосували депутати. Хоча рішення про надання дозволу на підготовку документації щодо реалізації торгів було прийнято. Ці майданчики можна було продати на аукціоні, – пояснила вона. – За раціонального використання, на цій земельній ділянці могло би з’явитися елітне житло».

Станом на 1 січня 2015 року на території Житомирської області налічується 229 об’єктів незавершеного житлового будівництва різної форми власності. Серед них – 159 одноквартирних житлових будинків, 62 об’єкти з двома і більше квартирами та вісім гуртожитків. При цьому на місто Житомир припадає близько 10,5 % усіх довгобудів.
Разом із тим, за даними департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації, ще 2009 року таких об’єктів в області було лише 15.

Цей довгобуд на Проспекті Миру, 36 у Житомирі почали зводити у 2007 році. Замовником будівництва витупила філія державного підприємства Міноборони «Укрвійськбуд». Ще 2009-го на цьому місці мала з’явитися дев’ятиповерівка, розрахована на 108 квартир для військовослужбовців. Однак відтоді будівництво «зависло» на межі четвертого поверху. У 2011 році інвестори зверталися по допомогу у вирішенні цього питання і до тодішнього Президента України Віктора Януковича, і до екс-прем’єра Миколи Азарова, і до колишнього міністра оборони Михайла Єжеля. Але все безрезультатно.

Також до державної форми власності належить довгобуд по вулиці Народницькій. Замовник будівництва – Південне регіональне управління Держприкордонслужби України. Ось уже 24-й рік поспіль зводять цей 64-квартирний будинок. За офіційною інформацію, використовувати його за призначенням люди зможуть уже цьогоріч.

У 2006 році ТОВ «Олвіта-буд» почало зводити цю багатоповерхівку по Провулку Щорса, 5. Згідно з проектною потужністю, 328 сімей можуть отримати тут житло. За даними профільного департаменту ОДА, в експлуатацію об’єкт введуть у 2017 році. Хоча людям, котрі вклали свої кошти у будівництво, це обіцяли ще у 2009-му. За цей час 64 ошуканих інвесторів марно зверталися по допомогу спочатку до екс-губернатора Житомирщини Рижука, потім – і колишнього Президента Януковича. Нова влада теж не бажає чути людей. Тож, далі свої майнові права вони відстоюватимуть у суді.

Євгенія Черкасова не змогла прокоментувати стан робіт на цих об’єктах. Хоча ситуацію у житловому будівництві Житомира вважає плачевною:
«У нас на сьогодні тільки два забудовники, які реально зайняті будівництвом багатоповерхового житла. Це ПАТ „ФАВОРИТ КОМПАН“ і ЖБК „Набережний квартал“. І також державна комунальна фірма „Житомирбудзамовник“ доробляє довгобуд по Щорса, 155. Більше на території міста багатоповерхового житла немає», – підкреслила чиновниця.


У житомирських довгобудів - примарна перспектива


У житомирських довгобудів - примарна перспектива


У житомирських довгобудів - примарна перспектива


У житомирських довгобудів - примарна перспектива

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.