Кредит на суму до 200 тис. грн. під 3% на будівництво будинку в селі зможуть взяти пенсіонери і молоді фахівці

Кредит на суму до 200 тис. грн. під 3% на будівництво будинку в селі зможуть взяти пенсіонери і молоді фахівці
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ представники регіональних фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі з кожної області, асоціації «Власний дім» та експерти Минрегиона обговорили фінансування і стан справ з державним пільговим кредитуванням індивідуальних сільських забудовників.

Зокрема, регіони і представники асоціації пропонують збільшити перелік осіб, які можуть скористатися пільговим кредитом і вдвічі підвищити граничний обсяг його коштів.
Представники Минрегиона також відзначили необхідність відкоригувати Правила надання кредиту відповідно до нової нормативної бази.

Якщо запропоновані зміни будуть схвалені, пільговий кредит на суму до 200 тис. грн. під 3% річних на будівництво індивідуального будинку в селі зможуть взяти пенсіонери і молоді фахівці.

Як повідомлялося раніше інформаційним агентством ЛІГАБізнесІнформ від 21.04.11. Цитата: "У державному бюджеті на 2011 рік Міністерством будівництва та житлово-комунального господарства передбачено 60 млн.грн. Спеціального фонду на реалізацію програми" Власний дім ".

Для належної організації фінансування всі регіональні фонди включені Міністерством до мережі установ, підприємств і організацій, які отримують кошти з державного бюджету за цією програмою. На сьогоднішній день Міністерством профінансовано регіональні фонди в сумі 13,7 млн.грн., Що становить 23% від суми річних призначень. "

Діючі на сьогодні Правила такої можливості їм не дають. Крім того, у зв'язку з набранням чинності Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», індивідуальному забудовнику вже немає необхідності розробляти і подавати на затвердження проектно-кошторисну документацію, якщо будинок не перевищує площу 300 квадратних метров.

Бюджетная програма сприяння індивідуальному житловому будівництву на селі «Власний дім» діє з 1998 року, і до її головним розпорядником всього в січні цього року. Фінансується програма за рахунок загального фонду державного та місцевих бюджетів.
Кредит на суму до 200 тис. грн. під 3% на будівництво будинку в селі зможуть взяти пенсіонери і молоді фахівці.

Источник: http://www.domik.net

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.