У яких галузях найвищі зарплати в Україні?

У яких галузях найвищі зарплати в Україні?
Найбільша кількість працівників отримують високі зарплати в металургії, електроенергетиці та транспортній сфері, і дуже мало людей отримують високу зарплату в освіті, медицині та сільському господарстві. Про це у своєму блозі на UBR.UA розповів президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.


"За даними за вересень 2011 року, 8,7% всіх працюючих в Україну отримали заробітну плату більше 5000 гривень на місяць. Це близько 874 тис. працівників в Україні можуть похвалитися такою великою заробітною платою. У грудні 2010 року таких багатих трудівників було всього 824 тис. осіб ", - говорить він.

Найбільша кількість працюючих, які отримали заробітну плату у вересні 2011 року, на рівні більше 5000 гривень, працює в промисловості, таких було 370,7 тис. осіб. "При цьому 106,6 тис. чоловік з цієї когорти високооплачуваних працівників працює на підприємствах і займаються видобутком корисних копалин, насамперед вугілля і залізної руди", - розповідає він.

Близько 61,6 тис. осіб, які отримують найвищу заробітну плату згідно з офіційною статистки, працюють на підприємствах виробляють електроенергію і близько 54 тис. осіб - на підприємствах металургійної галузі.

За підсумками вересня, могли порадіти високою заробітною платою близько 85,6 тис. чоловік, які працюють у транспортній сфері, 76,8 тис. осіб працюють у фінансовій сфері та 64 тис. чоловік працюють на державній службі".

Найменше працівників, які отримують офіційну заробітну плату, в розмірі 5000 гривень і більше, працює в освіті, медичній сфері, сфері культури та обслуговуванні готелів і традиційно в сільському господарстві.

З 1,57 млн. працівників сфери освіти, заробітну плату більше 5000 гривень отримує всього 42,4 тис. осіб. Серед медиків, яких офіційно працює 1,13 млн. чоловік, таку високу заробітну плату отримує всього 14,3 тис. чоловік . А серед всіх співробітників рибного господарства найбільшу заробітну плату отримує 536 чоловік.

Держстат підрахував відсоток громадян, які отримують мінімальну зарплату, на вересень 2011 року вона становила 960 гривень на місяць; зарплату нижче середньої, в 1-2 тисяч гривень, середню, в 2-3,5 тисячі; вище середньої - 3,5 - 5 тис., і високу більше 5 тис.

Источник: http://ubr.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.