Перемовини щодо ціни на газ перенесенні на 17 січня

Перемовини щодо ціни на газ перенесенні на 17 січня
Україна з минулого року веде переговори з «Газпромом» про зниження ціни на поставки газу в 2012 році, у свою чергу, «Газпром» висловив занепокоєння тим, що «Нафтогаз України» в односторонньому порядку заявляє про зниження обсягів закупівлі – 27 млрд куб.

Наступний раунд переговорів голови «Газпрому» Олексія Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка, заплановано на 17 січня. Про це Агентству газової інформації (АГІ) повідомили в управлінні з інформаційної політики «Газпрому». Зустріч, як очікується, відбудеться в Москві.

Україна з минулого року веде переговори з «Газпромом» про зниження ціни на поставки газу в 2012 році, у свою чергу, «Газпром» висловив занепокоєння тим, що «Нафтогаз України» в односторонньому порядку заявляє про зниження обсягів закупівлі – 27 млрд куб. м газу, при тому, що згідно з газовими контрактами між російською та українською газовими монополіями, укладеними в січні 2009 року, «Нафтогаз України» з 2010 року планував купувати 52 млрд куб. м природного газу на рік.

З початку року Україна різко - майже втричі - скоротила відбір імпортного газу. Якщо наприкінці 2011 року щодобові відбори становили 100-110 млн кубометрів, то з початку січня вони стали неухильно знижуватися і до 9 січня впали до 33,3 млн кубометрів.

«Нафтогаз» заявляє, що своєчасно попередив «Газпром» про намір узгодити обсяг закупівлі газу в обсязі 27 млрд куб. м газу на 2012 рік. А «Газпром» заявляє, що НАК «Нафтогаз України» втратив час для обговорення обсягів поставки на 2012 рік.

«Газпром» наполягає на тому, що річна контрактна кількість для України на цей рік становить 52 млрд кубометрів, при цьому мінімальна контрактна кількість (бери або плати) дорівнює 41,6 млрд кубометрів.

Источник: Україна комунальна

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.