Антимонопольний комітет України зацікавивсь свавіллям Житомиробленерго по нарахуванню зайвої плати за електроенергію

Антимонопольний комітет України зацікавивсь свавіллям Житомиробленерго по нарахуванню зайвої плати за електроенергію
Як повідомили порталу ZThata у прес-службі АМКУ, Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як встановило відділення, на початку січня 2012 року мешканці м. Житомира одержали від Житомирського РЕМ ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” рахунки на оплату за спожиту у грудні 2011 року електричну енергію, які не відповідають фактичним показникам лічильників споживачів.

В результаті всебічного аналізу матеріалів по суті розглянутого питання, було з’ясовано, що ПАТ “ЕК “Житомиробленерго”, яке є монополістом на ринку постачання електричної енергії за регульованим тарифом для населення, нарахувало зайву плату мешканцям м. Житомира за спожиту в грудні 2011 року електричну енергію.

Так, ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” було порушено вимоги пункту 19 Правил користування електричною енергією для населення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України 26.07.1999 № 1357, зі змінами, відповідно до якого розрахунки населення за спожиту електричну енергію здійснюються за діючими тарифами (цінами) для населення на підставі показань приладів обліку.

Крім того, відповідно до укладених із споживачами договорів про користування електричною енергією обсяг спожитою електроенергії за розрахункових період у рахунках визначається за показниками лічильників.

За висновками Відділення, зазначені дії суб’єкта господарювання суперечать вимогам чинного законодавства та за певних умов могли призвести до ущемлення інтересів споживачів, що було б неможливим за умов існування конкуренції на ринку постачання електричної енергії за регульованим тарифом для населення.

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольног комітету України зобов’язало ПАТ “ЕК “Житомиробленерго” до 01.02.2012 вжити заходів щодо проведення перерахунку плати мешканцям м. Житомира за грудень 2011 року за фактичними показниками лічильників електричної енергії.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.