Українські ТЕЦ впроваджуватимуть екологічно безпечну водно-вугільну технологію - Бойко

Українські ТЕЦ впроваджуватимуть екологічно безпечну водно-вугільну технологію - Бойко
Впровадження водно-вугільної технології при переході українських теплоенергоцентралей із дорогого російського газу на вітчизняне вугілля дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферу і забезпечити необхідні екологічні нормативи.

Про це 18 січня повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко під час Міжнародної конференції «Природний газ та енергетичне майбутнє України», інформує «У.К.».

«У нас є можливість частково замінити газ на вугілля, що ми й будемо зараз робити. Будемо використовувати новітні технології, які вже випробувані і в Європі, і в Китаї. Ми провели попереднє дослідження, переговори і будемо використовувати так звану водно-вугільну технологію, яка дозволяє не мати викидів в атмосферу і забезпечити відповідні екологічні нормативи», - зазначив Міністр.

Юрій Бойко наголосив, що для впровадження новітніх технологій при виробництві електроенергії на ТЕЦ необхідно розвивати програми залучення інвестицій і розвитку співпраці між державою і приватним капіталом у цій галузі.

«Це буде залучення державно-приватного партнерства у повному обсязі - державні програми і приватний капітал, який також пішов у цю галузь. Тому що, враховуючи вартість газу, надзвичайно вигідно використовувати вугілля для виробітку електричної енергії. У 2011 році ми дійшли до видобутку 82 млн. тонн вугілля в країні, це майже на 10% більше ніж попереднього року. В нас є можливість частково замінити газ на вугілля, що ми й будемо зараз робити», - сказав міністр.

Источник: Україна комунальна

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.