Тігіпко вважає, що Україну від залежності від російського газу врятуює тільки енергозбереження

Тігіпко вважає, що Україну від залежності від російського газу врятуює тільки енергозбереження
Україні необхідно активно розвивати енергозбереження, спрямовуючи на ці цілі більше вільних коштів. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі програми «Велика політика».

«Уже наступного року у нас не буде такого навантаження, як зараз у зв'язку з Євро-2012, і перший напрям, в який, я вважаю, потрібно вкладати бюджетні гроші, - це енергозбереження. Коли енергоносії дорожчають, не з підвищення тарифів на комунальні послуги потрібно починати, а з енергозбереження. Як на рівні держави та промисловості, так і в кожному окремому будинку», - заявив Віце-прем'єр.

На думку Сергія Тігіпка, населенню потрібно забезпечити дешеві кредити для встановлення котлів, що працюють на альтернативному паливі, заміни вікон і дверей. Крім того, потрібні програми з утеплення будинків на рівні місцевої влади. «Із досвіду східної Європи можна говорити, що завдяки енергоощадним програмам навіть після підвищення тарифів люди платили за тепло практично стільки ж, скільки й раніше. У Польщі, наприклад, утеплення будинків дало економію газу в 51%», - зазначив Сергій Тігіпко.

«Впровадження енергоощадних програм потрібно починати вже цього року. У бюджеті на ці цілі передбачені відповідні кошти», - додав він.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.