У МВФ вважають, що кредити не вирішать проблеми України

У МВФ вважають, що кредити не вирішать проблеми УкраїниМіжнародний валютний фонд (МВФ), ключовий кредитор України, не проти залучення Києвом додаткових позик з інших джерел, але вважає, що нарощування боргу без проведення рекомендованих МВФ реформ може піти країні на шкоду.

Про це заявив діректор-распорядітель Фонду Домінік Стросс-Кан в ході телемосту з учасниками 6-го щорічного саміту Ялтинської європейської стратегії (YES).

Як передає «Reuters», зокрема, Д. Стросс-Кан відзначив: «Кредити можуть бути корисними, щоб негайно впоратися з проблемами, але корінь проблем, основна частина проблем, лежить усередині страни».

«И незалежно від того, скільки кредитів ви (Україна — ред.) отримаєте, ви можете не вирішити проблеми, щоб переформатувати своє майбутнє. Крім того, ви можете підвищити заборгованість країни, яка зрештою опиниться в гіршому положенні, ніж на початку », — вказав Д. Стросс-Кан.

Відповідаючи на питання, як відноситься МВФ до планів українського уряду найближчим часом узяти кредит в Китаю на суму $5 млрд., голова Фонду сказав: «Що стосується можливого кредиту Україні — ми завжди підтримували ідею розділення цього тягаря з іншими країнами. Якщо Китай до цього готовий, то нехай».

При цьому Д.Стросс-Кан додав, що проблема України не в недоліку кредитів, а в слабкому управлінні і слабкій фіскальній політиці. «Получение грошей поза країною корисно, якщо воно допомагає цей фінансовий розрив здолати, забезпечити термінову потребу. Але часто так відбувається, що навіть керівництво країни думає, що якщо є гроші, значить добре, все вирішили. Ні, це все не так» — вказав глава МВФ.

Нагадаємо, МВФ в листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму «stand-by» на спільну суму $16,4 млрд. і вже виділив Національному банку і уряду сумарно $106 млрд.

У обмін на фінансову підтримку влади пообіцяли прийняти заходи для того, що збалансувало бюджету і Пенсійного фонду, оздоровлення НАК «Нефтегаз України» і банківського сектора, але частина реформ залишилася лише на папері. МВФ дозволив уряду збільшити дефіцит бюджету до 6% валового внутрішнього продукту з первинного 1%.

Система Orphus
Комментарии
Romance DVD Movies 27 сентября 2010 06:22
Iam TMQ, I would like to share you with: I have got a Buy DVD Movies (friends) with me for years. When I was a university student I had to study English for passing exam. Because of this, I got a Cheap DVD on http://www.dvdset4u.com that it calls friends. Since I had got the DVD Movies For Sale (friends), I was attracted by it. With the times, my English level was getting better and better, therefore passed the English exam with excellent score. When I was graduated, I got a wonderful job due to my English was fantastic. The Horror DVD Movies (friends) changed my life to get better and better, so my best collection is The DVD (friends), I always clean it tenderly just likes my son.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.