Чверть населення України живе за межею бідності

Чверть населення України живе за межею бідності
Чверть населення України живе за межею бідності. Такі дані у своїй щорічній доповіді з дотримання прав людини оприлюднила Українська гельсінська спілка.

На думку правозахисників, тенденція збільшення бідних українців пов`язана з економічною кризою. Соціальна ж політика уряду ситуацію не поліпшує, а навпаки погіршує, - стверджують експерти. Про це свідчить збільшення протестних виступів протягом 2011 року по всій Україні. Заяви представників адміністрації президента, щодо підняття соціальних виплат за рахунок запровадження податку на розкіш правозахисники вважають маніпуляцією. Мовляв, зібрати потрібні 16 мільярдів гривень урядові не вдасться.

Катерина Левченко, голова міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла страда": "Інакше, як маніпулювання громадською думкою і свідомістю ці заходи не можна назвати. Це не реальні податки, які смішні, для багатих людей, а кошти, які намагаються зібрати, вони не вирішують тих проблем, які заявлені для вирішення в соціальному пакеті".

Євген Захаров, голова правління Української гельсінської спілки з прав людини: "Значна частина населення ледве живе. Причому це стосується працюючих і тих, що мають доволі високу кваліфікацію. Можна стверджувати, що у людей в яких 3 чи більше дітей мають великі проблеми з виживанням, що такі проблеми мають".

Источник: 5 канал

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.