Швеція запропонувала водоканалу Житомира проект на 500 млн грн для економії електроенергії

Швеція запропонувала водоканалу Житомира проект на 500 млн грн для економії електроенергії
15 березня у Житомирі відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України з питання реформування та розвитку ЖКГ Анатолія Близнюка.

Анатолій Близнюк розповів учасникам наради про зустріч з представниками швецької компанії «Свідіш воте експіріенс» з питання реалізації в Житомирі проекту модернізації системи водопостачання та водовідведення.

- У Житомирі вода має бути завжди і якісною. Для цього потрібно застосувати новітні технології очистки води, пропоновані шведською стороною. За допомогою вкладень (500 млн грн) протягом 3-х років вдасться досягти тарифу на воду, який забезпечуватиме рівень рентабельності.

Міністр відзначив, що в Україні вже є достатньо міст, які займаються інноваційними технологіями. «На новітніх підходах наголошує Президент, новітні технології мають працювати», – сказав Анатолій Близнюк.

Житомир має можливість реалізувати перший в Україні шведський проект по модернізації очистки стічної води.

Як повідомив голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон, проект спрямований на зменшення споживання енергії до 50% шляхом встановлення сучасних енергоефективних технічних систем, а також збалансування тарифу і витрат.

Це стане можливим завдяки модернізації головної насосної станції, що зменшить споживання енергії, модернізації 24 менших насосних станцій, що передбачає заміну старого обладнання, яке споживає надто багато енергії, на нові сучасні енергоефективні насоси та запровадження автоматизованих систем.

Також шведські експерти пропонують закрити очисну споруду №2, натомість модернізувати очисну споруду №1, яка таким чином матиме можливість забезпечувати все місто. Основні заходи у цьому аспекті – оновлення наявної механічної попередньої очистки, повна реконструкція лінії №1, покращення ліній №№1,3,4, централізований комп’ютеризований контроль і автоматизована система.

Впровадження цих заходів зменшить обсяги використання електроенергії, втрати води, витрати на експлуатацію та техобслуговування, натомість підвищиться якість води у місті.

Пізніше, вже у приміщенні міської ради виконавчий комітет Житомирської міської ради в особі міського голови Володимира Дебоя та шведська компанія «Swedish Water Experience AB» в особі голови правління компанії Пер Йоханссона підписали протокол про наміри щодо співпраці у сфері системи очистки каналізаційних стоків міста Житомира.

Швеція запропонувала водоканалу Житомира проект на 500 млн грн для економії електроенергії

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.