Вкладники Ощадбанку СРСР зможуть без проблем отримати компенсації через банкомати

Вкладники Ощадбанку СРСР зможуть без проблем отримати компенсації через банкомати
Вкладники Ощадбанку СРСР матимуть можливість отримати компенсацію за знеціненими вкладами готівкою, йдеться в коментарі голови Національного банку України Сергія Арбузова, розміщеному на сайті НБУ.

Також голова Нацбанку вважає, що здійснення компенсацій по вкладах Ощадбанку СРСР не вплине на курсову політику Нацбанку.

"Однозначно, люди будуть мати право вибору. Ті, хто захоче зняти готівкою, вони зможуть зняти їх готівкою", - зазначив Арбузов.

"Виплати, які відбудуться, вони самі по собі не вплинуть на стан курсової політики, тому що, перш за все, потрібно дивитися на платіжний баланс. А з надлишковою ліквідністю ми знаємо, як працювати", - сказав Арбузов.

При цьому, на його думку, питання про те, звідки будуть взяті кошти на компенсації, потрібно задавати Міністерству фінансів, а не НБУ.

"Моя задача - організувати роботу, а міністр фінансів, думаю, відповість, звідки уряд візьме гроші", - підкреслив глава НБУ.

Президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити виплату українцям до кінця цього року компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР в розмірі 1 тис. грн., Яка не була виплачена при колишньому уряді. В цілому кількість громадян, які мають отримати відшкодування, становить близько 6 млн. чол.

Вклади Ощадбанку СРСР можна буде отримати через банкомат

У свою чергу прем'єр Микола Азаров у програмі «Іспит для влади» на Першому національному телеканалі заявив, що компенсації вкладники Ощадбанку отримуватимуть через банкомати.

За його словами, виплати компенсацій вкладників Ощадбанку СРСР, будуть розтягнуті в часі, вони не одномоментні.

Також він повідомив, що Національний банк працює над створенням системи видачі депозитних карток вкладникам, на які будуть перераховані компенсаційні гроші.

«І у кожного громадянина, який отримає компенсацію, буде вибір: чи то піти в будь-який банкомат зняти цю тисячу і витратити (це його право), або зберегти цю тисячу на вигідних умовах на своєму депозиті і отримати хороший відсоток з цього», - сказав Азаров.

Він також повідомив, що на виконання соціальної програми необхідно майже 25 млрд грн.

Источник: Укркурьер

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.