Україна навряд чи отримає прибуток від Євро-2012 - експерти

Україна навряд чи отримає прибуток від Євро-2012 - експерти
Чемпіонат Європи з футболу 2012 р. не окупить витрати, які Україна витратила на його підготовку, впевнені експерти, вважають українські експерти.

«Це витратний проект, який напевно ніколи не окупиться. Він ліг важким тягарем на державний бюджет », - заявив Ігор Уманський, екс-міністр фінансів.

«На жаль, ми не отримали інвестиційного буму, ми не отримаємо економічного чи туристичного буму через, в першу чергу, негативний фон, який ми всі разом створюємо», - пояснив І.Уманський.

За словами екс-міністра, існують різні оцінки доходу, який Україна отримає від проведення Євро-2012. Нацбанк, зокрема, оцінює цей показник в $ 1 млрд., тоді як ця сума не перевищить $ 500 млн., вважає І.Уманський. При цьому експерт підкреслив, що негативний емоційний фон, який супроводжував підготовку України до Євро-2012, залишиться і після нього, це викличе «серйозне несприйняття у населення».

Ерік Найман, керуючий партнер інвестиційної компанії «Капітал Таймс», нагадав, що бюджетні витрати країни на підготовку до футбольного турніру складуть близько $ 4 млрд. При цьому, за його словами, ці кошти були в основному взяті в кредит на міжнародному ринку. «Якщо взяти річну відсоткову ставку в розмірі 5%, то на обслуговування цього боргу в рік Україна повинна буде направляти мінімум $ 200 млн.», - сказав Е.Найман.

Дохід від проведення Євро-2012 в Україну Е.Найман оцінює в $ 300-500 млн. При цьому експерт також вважає, що не варто сподіватися на туристичний бум після Євро-2012. За словами Е.Наймана, все буде залежати від реклами, яка буде запущена за місяць до проведення чемпіонату, тому що звичайне рішення про поїздку в країну буде прийматися спонтанно.

Источник: building.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.