МВФ напророчив Україні...нічого доброго

МВФ напророчив Україні...нічого доброго
Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зі зростання ВВП України у 2012 р. -AAA+ на 1,8 п.п. -AAA+

Так, як сказано у квітневому огляді World Economic Outlook, прогноз зі зростання внутрішнього валового продукту знижено до 3%.

Водночас, аналітики Фонду знизили прогноз з інфляції – з 9,1% до 6,7%.

У кризовий час Україна намагається відновити з МВФ багатомільярдну програму за угодою про надання кредитів за програмою stand-by. Однак Фонд вимагає від влади виконання низки непопулярних реформ, у тому числі підвищення цін на газ для населення заради скорочення дефіциту бюджету НАК «Нафтогаз».

Кабмін запевняє, що незабаром домовиться із РФ про зниження цін на газ, і від зростання тарифів можна буде відмовитися. Зі свого боку, МВФ зробив паузу у переговорах з Україною. Влада також вважає, що у кредиті Фонду немає гострої необхідності, але надання позики поверне інвесторів у країну. Експерти скептично оцінюють можливість отримання Україною нового траншу МВФ.

18 листопада 2011 року експерти МВФ констатували брак в Україні відповідального керівництва для ефективної співпраці. Тим часом у Держдепартаменті США впевнені, що від розвитку демократії в Україні залежить, чи виплатить Міжнародний валютний фонд черговий транш країні.

Раніше повідомлялося, що у березні 2012-го року темпи інфляції в Україні сповільняться до найнижчого від 2003 року значення – 2,1% у річному вираженні на тлі зниження купівельної спроможності населення, а також скорочення попиту на український експорт, прогнозують учасники щомісячного опитування Reuters.

Причому аналітики чекають на швидкий фінал спадного руху індексу споживчих цін, який прагне вниз останні 9 місяців завдяки жорсткій монетарній політиці, пише «Кореспондент».

Источник: Кореспондент

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.