В Україні вже рахують, скільки грошей європейські туристи залишать у державі під час Євро-2012

В Україні вже рахують, скільки грошей європейські туристи залишать у державі під час Євро-2012
Під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 вболівальники залишать в Україні 1,5 мільярда доларів, підрахував виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко, додавши, що ця сума співмірна 1% ВВП України.

На сьогодні, за статистикою, середній чек туриста, який приїжджає в Україну, становить 200 доларів, а враховуючи тіньову складову української економіки – 300 доларів, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"З розрахунку, що Україну в ході Євро-2012 відвідає близько 5 млн туристів, можна очікувати близько 1,5 млрд доларів ввезених грошей", - сказав експерт.

Зі свого боку фінансовий аналітик Ерік Найман озвучив більш скромні прогнози.

"За моїми оцінками Україні варто очікувати в межах 500 млн доларів, може трохи більше. По-перше, приїде менше туристів, бо йде потужна антиукраїнська компанія рекламна, і я поки не бачу ніякої протидії з боку України", - сказав він.

За словами експерта, основний туристичний потік очікувався із Росії, але її команда грає в Польщі.

"Якщо б вона виступала в Україні, було б більш оптимістично, і про 1-2 млрд доларів можна було б говорити. На жаль, до нас приїжджають скупуваті британці, німці. Все дуже скромно", - додав він.

Як відомо, за оцінками експертів, на підготовку і проведення Євро-2012 Україна витратить 80-100 млрд гривень державних коштів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.