Українські готелі будуть оштрафовані за захмарні ціни

Українські готелі будуть оштрафовані за захмарні ціни
Готелі, які користуючись своїм становищем на ринку, перед футбольним чемпіонатом Євро-2012 значно підвищили ціни на проживання, можуть бути покарані Антимонопольним комітетом на 10% від річного обороту, повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

Йдеться, зокрема, йде про наявність узгоджених дій учасників ринку з метою встановлення і утримання цін на завищеному рівні на період футболу.

"Йде перевірка одномісних, двомісних, тримісних номерів у тих готелях, куди передбачається розміщувати вболівальників. Ціна повинна бути адекватною і відповідати європейському рівню, тому що зараз пішли скарги про те, що, нібито, у нас ціни на готельний номер набагато вищі, ніж в Європі", - пояснив Кузьмін.

За його словами, АМКУ також перевірить об'єкти розміщення, розташовані поблизу автомагістралей за напрямками Львів-Київ, Київ-Харків, Харків-Донецьк.

Об'єктами пильної уваги АМКУ стануть готелі з вигідним місцем розташування - біля стадіонів, на яких будуть проходити матчі, особливо, якщо поруч немає інших здатні скласти конкуренцію об'єкти для розміщення.

Нагадаємо, раніше провідні засоби масової інформації Бельгії, Нідерландів та Німеччини гостро розкритикували ситуацію з цінами на готелі в Україну і процитували президента УЕФА Мішеля Платіні, який назвав причиною зростання цін в Україні "бандитів і шахраїв".

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.