Вкладників Ощадбанку СРСР можна буде ховати за рахунок їх вкладів

Вкладників Ощадбанку СРСР можна буде ховати за рахунок їх вкладів
Верховна Рада Україна прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України».

Законопроектом пропонується відновити дію окремих норм Закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України», які були введені Законом «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» і діяли до 31 грудня 2008 року. Зокрема, відповідно до внесених цим законом змінами в 2008 році було розпочато формування інформаційно-аналітичної системи «Реєстр вкладників заощаджень громадян» та проведення компенсаційних виплат у межах 1000 гривень.

Проектом, зокрема передбачається, що «компенсація втрат від знецінення грошових заощаджень, поміщених до 2 січня 1992 р. в установи Ощадного банку СРСР, які діяли на території Україні, а також у державні цінні папери, придбані в таких установах, проводиться їх власникам у готівковій або безготівковій формі через установи Ощадного банку України після внесення в інформаційно-аналітичну систему «Реєстр вкладників заощаджень громадян» даних про них, необхідних для ідентифікації вкладника під час відкриття рахунку. Обслуговування громадян, пов'язане з внесенням зазначених відомостей, здійснюється безоплатно ».

Згідно з проектом, порядок проведення компенсації, у тому числі перерахування коштів, передбачених у Державному бюджеті України, установам Ощадного банку України і колишнього Укрдержстраху, визначається Кабінетом Міністрів України.

Проектом також пропонується визначити, що «в разі смерті вкладника спадкоємці або інші особи, представники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування або громадських організацій, які взяли на себе організацію похорону, можуть за умови пред'явлення ощадної книжки або страхового свідоцтва вкладника та свідоцтва про його смерті, отримати в установах Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху за місцезнаходженням вкладу або страхового внеску частину проіндексованого вкладу чи страхового внеску, сума якої визначається Кабінетом Міністрів України, для організації похорону та проведення необхідних відповідно до національних традицій поминально-ритуальних заходів».

Источник: odessa-life.od.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.