Уряд обіцяє, що продукти на час Євро-2012 не подорожчають

Уряд обіцяє, що продукти на час Євро-2012 не подорожчають
В Мінагропроді запевняють, що вжили певні заходи для стабільності цін.

Уряд вжив певні заходи для збереження продуктів харчування, тому ні найближчим часом, ні під час Євро-2012 вони не подорожчають, запевнив заступник директора Департаменту розвитку і аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства Сергій Петренко.

"Будь-яких підстав щодо підвищення цін ми не будемо мати в найближчий час. І це підтверджує те, що, наприклад, на Великодні дні, коли, зазвичай, кожного року ми мали суттєве збільшення цін на певні види продуктів харчування, то у 2012 році не було такого суттєвого підвищення. Були тільки короткострокові підвищення, але вони не відбились на вартості споживчого кошика", - сказав чиновник.

За його словами, і кількість тих продуктів харчування, які були вироблені у поточному маркетинговому році і їхнє збереження говорять про те, що уряд має можливість забезпечити і українців, і гостей України під час Євро-2012 необхідною кількістю якісної продукції вітчизняного виробництва за доступними цінами.

За словами Петренка, ринок цілком контрольований і є всі необхідні важелі для його стабілізації.

Раніше низка експертів заявляли, що під час футбольного чемпіонату різко виросте попит, і, як наслідок, ціни на пиво та м'ясну продукцію.

Нагадаємо, за останні два тижні ціни на основний набір овочів і фруктів опустились на 8,3%.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.