Львів заробив на Євро-2012 ледве не вдвічі більше за Донецьк

Львів заробив на Євро-2012 ледве не вдвічі більше за Донецьк
Якщо мер Донецька похвалився прибутком у 300 млн гривень, то у Львові говорять про 500 мільйонів.

Львів прийняв на два матчі менше, ніж Донецьк – проте заробити на футбольному чемпіонаті зумів більше. Принаймні, за підрахунками директора департаменту Євро-2012, місто Лева відвідали понад 400 тисяч туристів і збагатили місто на півмільярда гривень.

"Важливо не втратити того темпу, темпу промоції міста, темпу по залученню туризму і співпраці з туристичним бізнесом", - наголошує директор департаменту "Євро-2012" Олег Засадний.

Після турніру в місті залишаться відремонтовані дороги, новий аеропорт і стадіон.

У летовища справи йдуть непогано – там відкрили з десяток нових рейсів. А от зі стадіоном наразі нема такої фінансової певності. Річний бюджет утримання "Львів-Арени" становить 20 мільйонів гривень. Щоб хоч якось заробити ці мільйони, стадіон планують використовувати не тільки для спорту – організовувати екскурсії, концерти, дискотеки і навіть весілля.

Наразі торгівці символікою розпродують крам за зниженими цінами. Рахують прибутки також власники ресторанів і готелів.

"Напередодні Євро світові медіа створили негативний імідж Україні. Втім, хто таки зважився сюди приїхати – були в захопленні від міста, сервісу, цін тощо", - зазначив гендиректор гостелю, де розміщувалася офіційна делегація УЄФА, Удо Хайне.

"Багато уболівальників обіцяли уже невдовзі знову сюди повернутися. Але наразі це тільки слова, реальної броні ще немає", - додав він.

Що точно є – то це кошти УЄФА, виділені на благоустрій постраждалої внаслідок проведення Євро-2012 території. За ці гроші вже з наступного понеділка почнуть демонтувати фан-зону, потім переорють і заново засіють травою понищені газони, поміняють побиту бруківку та бордюри. Також кілька крісел, що не вцілили на "Львів-Арені", замінять новими.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.