Українцям можуть підвищити тарифи на інтернет і кабельне ТВ

Українцям можуть підвищити тарифи на інтернет і кабельне ТВ
Після того, як Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) за рекомендацією Кабінету міністрів запровадила 3,5% надбавку до тарифів операторів зв'язку по всій країні може подорожчати інтернет-доступ, кабельне телебачення і розмови по стаціонару.

Кошти від цих платежів уряд оцінює у понад 1,6 млрд грн на рік. Планується, що гроші підуть на розвиток зв'язку в сільських та гірських районах та компенсацію збитків від надання послуг за державними тарифами, пише "Комерсант-Україна".

Зі свого боку оператори побоюються, що ці кошти отримає "Укртелеком" - фактично монополіст ринку фіксованого зв'язку. Тобто гроші будуть збиратись в одних, а віддаватись на розширення мережі та клієнтської бази інших.

Варто зазначити, що на відміну від попередніх схожих законопроектів, новий передбачає зниження ставки збору до Пенсійного фонду, який нараховується на послуги мобільного зв'язку, з 7,5% до 4%.

"Тепер ці 3,5% не будуть вимиватися з галузі, а підуть на її розвиток. Фактично на вартості послуг мобільного зв'язку створення фонду не позначиться. Зате подорожчають інші послуги зв'язку", пояснив член НКРСІ Ігор Сиротенко. Йдеться про інтернет-доступі, кабельному телебаченні і фіксованого зв'язку.

Зниження відрахувань до Пенсійного фонду - слабке місце законопроекту, говорить директор з корпоративного управління і контролю "МТС-Україна" Олег Проживальський.

"В парламенті та уряді можуть не підтримати закон з такою нормою", - відзначає він. Пенсійний фонд в цьому випадку втрачає близько 1,1 млрд грн на рік.

А заступник голови парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку Юрій Мороко зазначає, що в парламенті можуть знайтися і противники підвищення послуг зв'язку.

Источник: Комерсант-Україна

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.