Товари в Інтернет-магазинах можуть значно подорожчати

Товари в Інтернет-магазинах можуть значно подорожчати
Якщо Податкова примусить онлайн-торговців користуватись касовими апаратами, товари в Інтернет-магазинах подорожчають, вважають експерти.

У разі ухвалення відповідного законопроекту, "електронним" підприємцям необхідно буде надавати клієнту фіскальний чек. Це має захистити права споживачів. Сертифікованими касовими апаратами, які коштують 1,5-3 тис. грн, мають користуватися і кур'єри.

Через посилення контролю над доходами Інтернет-магазинам доведеться сплачуватимути більше зборів. Додаткові ж витрати будуть закладатись у вартість товарів. Їх ціну підвищать приблизно на розмір ПДВ.

"Для того, щоб не дуже підвищувати ціну, тому що конкуренція на цьому ринку Інтернет-магазинів надзвичайно велика, торговець буде змушений частково зменшити свою прибутковість. Зростання цін буде не на всі, наприклад, 20% чи 16%, а зростання цін можна очікувати на 10-12%", - пояснив експерт з економічних питань Андрій Новак.

Як повідомлялось, за підсумками 2011 року населення витратило на покупки через інтернет магазини більше 2,5 млрд доларів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.