Росія повідомила, коли Україна отримає дешевий газ

Росія повідомила, коли Україна отримає дешевий газ
Якщо Київ хоче вигідніших газових контрактів, заснованих на базі політичного партнерства, йому варто було б подумати про можливий вступ до Митного союзу, заявив заступник голови уряду Росії Аркадій Дворкович.

"Є політичне партнерство або ринок. Давайте обирати... Якщо ринок, то дискримінація цін завжди присутня. Якщо Україна хоче вигідних відносин з Росією, може треба вступити в Митний союз", - сказав він, виступаючи на 9-ій Ялтинській щорічній зустрічі в суботу, 15 вересня.

За його словами, зниження цін на газ буде означати збитки для "Газпрому", які в разі Митного союзу компенсуються іншими вигодами.

На сьогоднішній день висока ціна на природний газ для України пояснюється ринковим ціноутворенням, використовуваним "Газпромом", резюмував Дворкович.

Нагадаємо, у четвертому кварталі поточного року Україна буде купувати російський газ по $ 430 за тисячу кубометрів, що на 4 більше, ніж в третьому кварталі. В цілому ж "братня" Україна купує "блакитне паливо" у "Газпрому" за найвищим в Європі цінами.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.