Слабке зростання економіки змусить владу різко урізати витрати держбюджету-2013

Слабке зростання економіки змусить владу різко урізати витрати держбюджету-2013
Влада готується до істотної корекції проекту держбюджету на 2013 рік в бік зниження його прибутків, а, відповідно, і видатків, в тому числі і на соціальну сферу.

Так, за словами міністра економіки Петра Порошенка, раніше з МВФ був узгоджений прогноз росту ВВП України на рівні 3,5%, а інфляції - до 5,5%. Однак при розгляді попередньої редакції держбюджету-2013 на засіданні уряду прогноз зростання економіки несподівано був поліпшений до 4,5%. Такий крок дозволив уряду включити до держбюджету численні передвиборні соціальні ініціативи, пише "Комерсант-Україна".

Однак, як розповіло джерело, знайоме з ходом переговорів з МВФ, фонд наполіг на розрахунку держбюджету-2013, виходячи зі зростання економіки в нинішньому році на 1,2-1,4%.

Відповідно, за словами співрозмовника газети, така вимога МВФ буде врахована, а тому корекція держбюджету створить в його дохідній частині діру в 15 млрд грн. Видання додає, що таке урізання дохідної частини бюджету зажадає від уряду радикального скорочення витрат.

"Уряду доведеться суттєво скорегувати зростання соціальних зобов'язань, обіцяних перед парламентськими виборами", - упевнений керівник аналітичного департаменту SP Advisors Віталій Ваврищук.

Нагадаємо, нещодавно влада вирішила збільшити дефіцит держбюджету на 7,67 млрд грн - до 38,8 млрд грн для погашення боргів по різниці в тарифах на теплову енергію для населення. При цьому граничний ліміт дефіциту, прописаний у бюджеті-2012, складає 31,13 млрд грн.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.