У 2013 зростуть ціни на цукор, молоко та спиртне

У 2013 зростуть ціни на цукор, молоко та спиртне
Перед святами ціни на більшість продуктів харчування виросли. Фахівці називають це передноворічній лихоманкою, коли народ скуповує в магазинах все що бачить, - пише "Комсомольская правда в Украине".


Особливо дорожчає м'ясо, наприклад яловичина. Також взимку продовжить дорожчати цукор і продукти із нього. Бракує цукру у сусідній Росії, частина цукру піде на експорт і українці залишаться без солодкого.

Продовжить дорожчати молоко і продукти з нього. І в зимовий період, до березня 2013 року, зростання складе мінімум 10%. Через морози продовжать дорожчати овочі і фрукти. Правда, темпи зростання цін не надто великі - 10% на місяць.

Спритні українці після свят зможуть закупитися побутовою технікою. Після зимових святкувань магазини намагаються розпродати старий товар і часто роблять непогані знижки, які можуть досягати 50%. Якщо трішки потерпіти, то після свят можна і дешевше відпочити. За прогнозами туроператорів, відпочинок в середині січня на гірськолижних курортах і в Україні стане дешевше на 30-50%. Подешевшають з 10-15-го числа і тури до моря. Так, путівки в Єгипет падають в ціні мало не вдвічі.

А ось шкідливі звички подорожчають. Нагадаємо, що наприкінці осені депутати проголосували за підвищення податків на алкоголь і тютюн. Тобто, пляшка пива 0, 5 літра подорожчає приблизно на п'ятак, вина — плюс 20-22 копійок за пляшку 0,7 літра, шампанське виросте у ціна на 30-32 копійок за пляшку. Найбільше подорожчає горілка — приблизно на 1 гривню за пляшку у півлітра. Тютюн виросте в ціні, але теж не сильно. Пачка сигарет без фільтру подорожчає на 8-10 копійок, а сигарети з фільтром - приблизно на 20 копійок.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.