В українських автосалонах вже майже скінчилися японські та французькі авто

В українських автосалонах вже майже скінчилися японські та французькі авто
Через спеціальне мито на іноземні авто, яке запровадив Кабмін 13 квітня цього року, в Україні закінчуються іномарки, йдеться в сюжеті "Сніданку".

Жодного автомобіля від часу введення мита в Україну не завезли. Автоімпортери кажуть, що доки мито не скасують, машини завозити не будуть. А от в автосалонах запевняють, що японські та французькі авто вже майже скінчилися.

Сьогодні в столиці відкрилася головна автомобільна виставка країни - "СІА - 2013". Автовиробники підготували для українців нове п'ятиметрове авто представницького класу - саме на такі автомобілі китайські виробники мріють пересадити українців. Однак це майже єдина новинка цьогорічного всеукраїнського автосалону.

Щоправда, до китайських автівок українські споживачі ставляться з насторогою. Та на виставці, мабуть через спеціальне мито, не було представлено, ані французьких, ані японських авто. А серед німців лише "Мерседес" та "Опель".

Нагадаємо, 13 квітня почали діяти спецмита на імпорт легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна 1-1,5 л і 1,5-2,2 л у розмірі 6,46-12,95%. За оцінками Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД), це загрожує підвищенням вартості імпортних автомобілів для кінцевого споживача на 7,8% і 15,6% відповідно.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.