Ціни на автомобілі готуються до шаленого стрибка

Ціни на автомобілі готуються до шаленого стрибка
Вже з 1 вересня українцям доведеться розщедритися при купівлі іномарок. Президент таки підписав гучний закон про утилізаційний збір на імпортні авто.

У документі йдеться, що додатковим податком будуть обкладатися імпортери транспортних засобів, а також виробники, які не беруть на себе зобов'язання забезпечити утилізацію автомобілів і не включені до відповідного реєстру. Сума податку визначається як добуток податкової ставки і коефіцієнта. Для легкових автомобілів ставка становить 5,5 тис. грн. і коефіцієнти 0,86 - 5,5 для нових і 1,72 - 11 для б / у авто (залежно від об'єму двигуна).

Так, пише "Сегодня", з 1 вересня всі імпортери повинні будуть заплатити на митниці від 5,5 тис. грн. до 110 тис. грн. (За одну машину) залежно від об'єму двигуна і типу авто. Для електрокарів (крім гібридних) та малолітражок (з об'ємом двигуна до 1 л) збір становитиме 4,7 тис. грн. (Б / у - 9,5 тис. грн.). За машини з моторами від 1 до 2 л доведеться заплатити 7,37 тис. грн. (Б / у - 14,74 тис. грн.). З двигуном від 2-х до 3-х літрів - 14 тис. грн. (Б / у - 28 тис. грн.), А з мотором від 3-х до 3,5 л - 19 тис. грн. (Б / у - 38 тис. грн.).

Найбільшу ставку податку доведеться платити за авто з двигуном від 3,5 л - 30 тис. грн. (Б / у - 60,5 тис. грн.). Якщо ввозити вантажні авто, автобуси і спецтехніку, до бюджету доведеться віддати від 19 тис. до 110 тис. грн. (За б / у - від 33 тис. до 448 тис. грн.).

"Утилізаційний" закон, природно, призведе до подорожчання автомобілів у салонах. За словами експертів, іномарки подорожчають на 5-30 тис. грн. Як пише "Комсомольская" правда в Україні, податкові пільги за новим законом може отримати тільки одне вітчизняне підприємство - АвтоЗАЗ. Привілеї пояснюються тим, що завод має повний цикл виробництва, тобто зможе самостійно проводити утилізацію.

Виручені кошти (близько 2-2,5 млрд. грн.) Будуть направлятися на спеціальний банківський рахунок, з якого можна буде фінансувати організацію утилізаційних потужностей.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.