Монетний двір США випадково надрукував $ 3 млрд "фальшивок"

Монетний двір США випадково надрукував $ 3 млрд "фальшивок"
В США найближчим часом знищать партію 100-доларових банкнот, які виявилися бракованими в ході друку на монетному дворі. Сумарно буде знищено грошей на суму $ 3 млрд.

В результаті помилки на папір нанесли занадто велику кількість фарби. Купюри виявилися яскравішими, а лінії на них жирнішими, ніж треба. Банкноти, хоча й надруковані монетним двором, виглядають як неякісна фальшивка і ніяк не можуть вважатися платіжним засобом, повідомляє Комсомольская Правда.

Зараз Федеральна Резервна Система США перевіряє ще одну невідповідність в роботі монетного двору: ще в 2011 році планувалася партія 100 доларових купюр нового дизайну, яка так і не була надрукована. Запуск друку кілька разів переносився, в результаті затримка склала більше 2,5 років, за що монетний двір буде вимушений виплатити компенсацію.

Зовні нова банкнота мала відрізнятися від попередниці. Окрім підкоригованих малюнків (укрупненого портрету Франкліна, зміненого фасаду Індепенденс-холлу), купюра мала переливатися на сонці зі світло-зеленого до мідного кольору.

Нагадаємо, що цього літа у Києві спіймали фальшивомонетників, яких видала тьмяна фарба на купюрах.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.