Українцям хочуть обмежити обсяг розрахунків готівкою

Українцям хочуть обмежити обсяг розрахунків готівкою
Нацбанк України хоче знизити граничну суму розрахунків готівкою з 150 тис. гривень до 100 тис. гривень.

"У зв'язку зі значним рівнем готівкових розрахунків у фінансовій системі України, збільшенням обсягів готівки у позабанківському обороті, потребою в забезпеченні стабільних надходжень готівки в банківській системі і прискоренням її обігу, пропонується знизити граничну суму розрахунків готівкою з участю фізичних осіб до 100 тисяч гривень", - йдеться в проекті постанови НБУ.

Зазначимо, що ввести обмеження раніше рекомендувала Рада НБУ. Банкіри у свою чергу підтримали ініціативи. "Це дуже правильна і своєчасна міра. Мова йде про самофінансування економіки: на руках в українців знаходиться дуже багато грошей, які поки не працюють на економіку, тому їх треба повернути в банківську систему. До того ж таким чином буде завдано ще один сильний удар корупції. Якщо ж говорити про звичайних українців, то, думаю, 99% громадян не відчує зниження планки", - повідомив "Вестями" заступник голови правління Укрсиббанку Костянтин Лежнін.

На думку експертів, українці спокійно приймуть нововведення. "Коли ввели обмеження в 150 тис. грн, ми побоювалися лютої негативної реакції клієнтів. Але вона виявилася вельми стриманою, люди досить швидко освоїлися. Тому, думаю, що поріг у 100 тис. грн буде сприйнятий спокійно. Вимоги торкнуться тих же груп громадян: покупців авто, квартир, землі", - вважає директор департаменту продуктів і маркетингу для приватних клієнтів "Райффайзен банку "Аваль" Євген Дем'янов.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.