Кабмін пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9

Кабмін пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9
Днями Кабміном представлена Концепція реформування податкової системи України. Діюча система оподаткування включає в себе 22 податку.
- Кількість податків і зборів буде скорочено з 22 до 9", - сказав глава уряду Арсеній Яценюк, представляючи проект реформи на засіданні Кабінету міністрів у Києві.

Він додав, що уряд пропонує обговорити проект податкової реформи з бізнесом і всією країною протягом місяця і в перший тиждень вересня внести його парламент.

"Ми вважаємо, що зараз знайшли оптимальну економічну та податкову модель", - сказав Яценюк.

На його думку, держбюджет-2015 повинен бути побудований на новому Податковому і Бюджетному кодексах, які складають основу урядового пакету економічного зростання.

Кабміном планується скоротити їх кількість до 9, скасувавши:

збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (сплачують 123 тис. платників);
збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності;
рентну плату за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України;
збір за місця для паркування транспортних засобів;
туристичний збір;
збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.


У свою чергу, ряд податків трансформується. У акцизний податок трансформуються: акцизний податок; збір за першу реєстрацію транспортного засобу; екологічний податок (з палива); збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками.

До екологічного податку віднесено збір за спеціальне використання лісових ресурсів. В рентну плату включає: плату за користування надрами; збір за користування радіочастотним ресурсом україни; збір за спеціальне використання води.

У податок на нерухоме майно буде входити плата за землю. Єдиний податок буде включати і фіксований сільгоспподаток. Податок на нерухоме майно та фіксований сільгоспподаток переведуть із загальнодержавних до місцевих.

Також представлена концепція реформування зарплатних податків. Пропонується три моделі реформування ЄСВ.

Крім того, Кабмін, з досвіду Італії, Швейцарії, Австрії, Польщі, США та Грузії, збирається створити Службу фінансових розслідувань. В Службу увійдуть: Департамент боротьби з відмиванням злочинних доходів ГФС, податкова міліція ГФС; Управління по боротьбі з організованою злочинністю (в частині боротьби з економічними правопорушеннями) МВС, Департамент боротьби з економічною злочинністю МВС; Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.