Українські підприємства заборгували за газ уже майже 20 мільярдів гривень

Українські підприємства заборгували за газ уже майже 20 мільярдів гривень
Теплокомуненерго, теплоелектроцентралі та промислові підприємства заборгували за спожитий газ уже 19,8 млрд грн. Через це опалювальний сезон може розпочатися пізніше.

Лише за тиждень сума боргів зросла на 2,6 млн грн, нарікають у прес-службі компанії "Нафтогаз України".

Серед злісних неплатників 89% складають компанії із виробництва теплової енергії.

"Сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 17,644 млрд грн, із них за 2014 рік — 5,151 млрд грн. Найбільша сумарна прострочена заборгованість за спожитий газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Києва (1,8 млрд грн), Донецької (3,3 млрд грн), Дніпропетровської (2,7 млрд грн), Харківської (1,6 млрд грн), Луганської (0,9 млрд грн), Одеської (0,8 млрд грн) областей", - уточнили в "Нафтогазі".

Найбільшим боржником у столиці залишається "Київенерго", що належить мільярдеру Рінату Ахметову. Це підприємство зменшило заборгованість лише на 0,3%. Ще винне близько 1,7 млрд грн. Саме через ці борги більшість киян нині сидить без гарячої води.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що завдяки тотальній економії Україні має вистачити газу на всю зиму.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.