США можуть збільшити макроекономічну допомогу для України - Байден

США можуть збільшити макроекономічну допомогу для України - Байден
Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден провели телефонні консультації щодо порушення міжнародного права з боку Росії, яка направила свій "гуманітарний конвой" до Луганська.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Український президент подякував США за реагування та підтримку позиції України під час вчорашнього засідання Ради Безпеки ООН. Сторони домовилися координувати дії для подальшого реагування на виклики та загрози з боку РФ.

У свою чергу, Байден повідомив про готовність США взяти участь в конференції донорів та інвесторів для України, що відбудеться восени в Києві.

"Він також повідомив про можливість збільшення макроекономічної допомоги для України з боку США та про готовність підтримати позицію України на засіданні Виконавчої Ради МВФ 29 серпня з метою виділення другого траншу за програмою Stand-By", - йдеться у заяві прес-служби президента Петра Порошенка.

Також Джо Байден привітав Петра Порошенка з Днем прапора та Днем Незалежності. При цьому президент України зазначив, що це є також особливим днем і для самого віце-президента США, тому що на окрузі Делавер, від якого Байден обирався американським сенатором, проживає велика кількість представників української діаспори.

Нагадаємо, сьогодні в Києві з візитом перебувала канцлер Німеччини Ангела Меркель. За підсумками зустрічі, зокрема, 20 поранених українських військових відправляться на лікування до ФРН.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.