Україна вже назбирала боргів на майже 70 мільярдів доларів

Україна вже назбирала боргів на майже 70 мільярдів доларів
Отриманий учора черговий кредит від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,39 млрд доларів – це майже крапля в фінансовому морі, адже Україна на кінець липня вже має майже 70 млрд доларів боргів, які потрібно повертати.

Лише цього року Нацбанк уже повернув МВФ 1,38 млрд доларів за кредити, що Україна брала ще в 2010 році. Про це пише "Сегодня". Київ справно розраховується по кредитах фонду.

"Відповідно до угоди, підписаної між Міністерством фінансів та НБУ в червні 2014 року, уряд повністю відшкодує (борг) НБУ до кінця 2014 року", - наголошується в документах МВФ.

Згідно з даними Мінфіну, сукупний державний (прямий і гарантований) борг України на кінець липня 2014 року становив 69,23 млрд доларів, скоротившись з початку року на 5,3%, або на 3,88 млрд доларів. При цьому загальний внутрішній держборг скоротився за січень-липень на 19,9% - до 28,482 млрд доларів, а сукупний зовнішній зріс на 8,5% - до 40,743 млрд доларів.

По суті, нинішні борги держави складають більше половини від річного ВВП за 2013-й, що склав майже, 1,5 трильйона гривень.

У МВФ же підрахували, що через бойові дії на Донбасі Україна цього року втратить 7,25% ВВП. У Мінфіні більш оптимістичні і поки "малюють" цифру в 6%.

А ось на відновлення інфраструктури Сходу, за підрахунками прем'єра Арсенія Яценюка, вже потрібно щонайменше 8 млрд доларів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.