Кабмін підготував кардинальні "регіональні" зміни до Бюджетного та Податкового кодексів

Кабмін підготував кардинальні "регіональні" зміни до Бюджетного та Податкового кодексів
Учора Кабінет міністрів зареєстрував у Верховні Раді законопроекти про зміни до Бюджетного та Податкового кодексів. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що без цих змін не буде можливим виконання держбюджету на 2015 рік та пакету реформ, які також підготували в уряді.

"Необхідність прийняття акта (зміни до Бюджетного кодексу) зумовлена потребою удосконалення бюджетного законодавства в рамках проведення реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади. В її основі – децентралізація влади і суттєве розширення повноважень територіальних громад, що передбачає перерозподіл завдань, повноважень і ресурсів на національному, регіональному та місцевому рівнях, підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування", - зазначив у пояснювальній записці міністр фінансів Олександр Шлапак.

Він також повідомив, що законопроект готували, враховуючи "позитивні здобутки бюджетних реформ у зарубіжних країнах, зокрема Польщі та Німеччині, щодо фінансового забезпечення соціально-культурної сфери, побудови трансферної політики, організації міжбюджетних відносин та механізмів бюджетного вирівнювання і на їх основі розроблено нову модель фінансового забезпечення місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин".

Водночас змінами до Податкового кодексу передбачили скоротити кількість податків та зборів із 22 до дев'яти.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.