У жовтні злетять ціни на продукти, побутову хімію та зимовий одяг

У жовтні злетять ціни на продукти, побутову хімію та зимовий одяг
Уже через кілька тижнів чи навіть днів через стрибки долара в українських супермаркетах подорожчають майже всі продукти харчування – консерви, м'ясо, риба, дитячі каші та молочні суміші, чай, кава.

А вже у листопаді зростуть ціни на городину, розповів виданню Gazeta.ua комерційний директор одного із київських супермаркетів Андрій Цибульський.

"Зараз найкращий час купити мішок чи два картоплі, по сітці моркви, буряка і цибулі на сім'ю. У листопаді овочі подорожчають. Можна купити мішок цукру, бо він ще буде дорожчати. Багато рису і гречки не беріть. За три-чотири місяці заведуться міль і черв'ячки. Беріть стільки, скільки зможете з'їсти за два-три місяці. Бо зараз зекономите, а потім – викинете", - радить Цибульський.

Комерційний директор супермаркету також радить запастися побутовою хімією, яка має тривалий термін придатності, адже вона також подорожчає.

"Хімія ще виросте у ціні на 20 відсотків. Батькам, які мають немовлят, рекомендую запастися підгузками. Варто взяти кілька пачок різних розмірів. Ці засоби гігієни у жовтні знову подорожчають на 30-40 гривень за кожну пачку", - каже Цибульський.

Українська вермішель дорожчати не буде, а ось вартість італійської вже пішла вгору. Зараз найдешевша упаковка на 500 грам коштує 13,99 грн.

Експерт не радить купувати про запас ліки, адже у них термін придатності – два-три роки, але не факт, що вам знадобляться. Ліки вже подорожчали майже удвічі. Найближчим часом можуть вирости хіба на 10%.

"Шукати одяг за торішніми цінами пізно. Пощастило тим, хто купив теплі куртку і взуття навесні під час розпродажів. Зараз усі речі магазини закупили з розрахунку 15 гривень за долар. І виробники, і постачальними перестраховуються, щоб заробити, а не рахувати збитки. Тому навіть на ринку маємо демісезонні куртки по дві тисячі гривень і взуття від 1,5 тисячі", - констатує Цибульський.

Концерви і сухий корм для собак і котів радить купити про запас. Ціни на них будуть рости залежно від курсу євро і долара. Їх в Україну завозять з Канади, Іспанії, Угорщини та Німеччини.

Тим часом у Криму кожен день ростуть ціни на фрукти та молочку, а банани вже називають "золотими".

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.