У Росії чекають не дочекаються від України грошей за газ, який ще навіть не замовлено

 У Росії чекають не дочекаються від України грошей за газ, який ще навіть не замовлено
Міненерго РФ розраховує, що "Нафтогаз" переведе "Газпрому" передоплату за газ за листопад-грудень в найближчі дні.

Про це заявив глава міністерства Олександр Новак, повідомляє російське інформагентство "РИА Новости".

"Газпром" вже сплатив "Нафтогазу" транзитні платежі за четвертий квартал, що українська сторона вважала одним із джерел передоплати за газ за листопад-грудень", - сказав Новак.

"Тому я думаю, що вони в найближчі дні повинні заплатити передоплати за листопад-грудень. Ми думаємо, що потреби в газі у них (України - ред.) існують, і чим раніше вони внесуть передоплату, тим буде краще і українським, і європейським споживачам. До початку переговорів з "літнього" пакету поки ніхто зі сторін інтересу не проявляв", - додав він.

"Ми це не обговорювали, ми вважаємо, що з 1 квітня буде продовжувати діяти контракт, і ніяких переговорів може бути і не потрібно", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" ще не має затвердженого графіка щодо внесення передоплати за газ "Газпрому". Так званий "зимовий пакет", з урахуванням знижки, дозволить забезпечити ціну на російський газ для "Нафтогазу України" у 4 кварталі 2014 року на рівні 378 доларів за тисячу кубометрів. Україна планує закупити до кінця року 4 млрд кубометрів, вказаних у "зимовому пакеті".

В кінці жовтня Україна, РФ і Єврокомісія підписали тристоронній протокол, зафіксувавши домовленості з зимового газового плану, строк дії якого закінчиться 31 березня 2015 року. План передбачає відновлення постачань російського газу Україні і забезпечення безперебійного транзиту до Європи взимку.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.