Україна у рейтингу корумпованих країн "заморозилась" між Угандою і Коморами. Інфографіка

Україна у рейтингу корумпованих країн "заморозилась" між Угандою і Коморами. Інфографіка
Нещодавно оприлюднені результати нового Індексу сприйняття корупції 2014 від Transparency International продемонстрували, що Україна досі залишається одною з найкорумпованіших країн світу. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

У порівнянні з 2013 роком, у "післяреволюційний" 2014 Україна отримала лише один додатковий бал. Наразі країна має 26 позитивних балів із 100 можливих та знаходиться на 142 місці з 175 позицій, що характеризує її як одну із найкорумпованіших країн світу. Цей невтішний щабель наша держава ділить із Угандою та Коморськими островами.

Росія, яка наразі активно допомагає терористичним організаціям на Сході України, зайняла 136 місце у рейтингу, отримавши на один бал більше за Україну.

На думку виконавчого директора українського представництва Transparency International Олексія Хмари, Україна досі не почала процес руйнування корупційних схем, які вона успадкувала від колишньої влади.

За словами Хмари, антикорупційні закони поки що продемонстрували лише бажання країни рухатися у бік реформ. Але побачити цей рух та його результативність можна буде у діяльності нового уряду вже з грудня. Адже антикорупційні реформи – це, насамперед, ретельний підбір органів з боротьби з корупцією та покарання причетних до злочинних схем, а не лише гучні заклики з трибун.

Для активної боротьби із корупцією експерти пропонують нашій країні п'ять основних кроків:

1. Якісно організувати роботу нових антикорупційних органів;

2. Ухвалити законодавство про прозорість фінансів політичних партій та виборчих кампаній;

3. Розробити чіткий план дій уряду у протидії корупції. Для цього необхідно залучити широку громадськість та медіа;

4. Необхідне розкриття даних державних реєстрів;

5. Регулярно перевіряти публічних службовців, наприклад, співставлення їхнього стилю життя із майновими деклараціями.

Попри негативні факти наявності високого рівня корупції в Україні, Тransparency International відмічає позитивні тенденції у боротьбі із проблемою. За останній рік бюрократія почала менше впливати на розвиток бізнесу, а експорт та імпорт стають вільнішими від хабарів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.