5 останніх головних економічних новин: дорожчають валюта, газ, золото, бензин та продукти

5 останніх головних економічних новин: дорожчають валюта, газ, золото, бензин та продукти
В Україні продовжує дорожчати життя, а рівень зарплат бажає кращого. Гривня вчергове знецінилася в офіційних курсах валют, а відповідно подорожчала й валюта. А слідом за доларом і євро вгору поповзли ціни на продукти, золото, бензин.
Із квітня цього року уряд планує підвищити тарифи на газ. Кому не вистачатиме грошей, щоб оплатити "комуналку", Кабмін обіцяє надати субсидії. Про це говориться в сюжеті "Сніданку з "1+1".


ВАЛЮТА

Офіційний курс гривні впав до нового історичного мінімуму. Ціна на долар складає 27,35 гривні. Євро обійдеться у 31,11 грн. На "чорному" ринку - інші ціни. Там валюта коштує ще дорожче. Ціна за долар стартує із 27,65 грн. Євро обійдеться від 31,5 грн.

БЕНЗИН

Середня ціна на бензин категорії А-95 по Україні складає 20,92 грн за літр. У залежності від заправок максимальна вартість цього пального – 22,5 грн. Найнижча ціна А-95 – 19,55 грн.

ЦІНИ НА ГАЗ

У Кабміні назвали першу в цьому році дату підвищення ціни на газ. Блакитне паливо для населення в Україні подорожчає з квітня. Якою саме буде ціна, в уряді поки не кажуть. Її зараз вираховує спеціальна Національна комісія. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лише у 2015-му вартість газу зросте майже вчетверо (на 280%). Збільшення тарифів було одним із ключових пунктів на перемовинах із МВФ. Відповідно ціна на теплопостачання може зрости в півтора разу (на 66%).

Читайте також: Україна хоче в березні скоротити імпорт електроенергії з Росії в 7,5 разу, але все залежить від погоди
СУБСИДІЇ

Оформити субсидію зможуть у півтора разу більше українських сімей. Таких тепер буде до п'яти мільйонів, заявив міністр соціальної політики Павло Розенко. Причина – у тарифах, що зростають. Постанову про реформування системи нарахування субсидій уряд затвердить найближчими днями. Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що влада планує спростити процедуру отримання субсидій. За новими правилами, варто буде лише заповнити два бланки, які надішлють додому поштою.

ЗОЛОТО

Ціна на золото досягла історичного максимуму. За один грам коштовного металу тепер доведеться викласти майже 1040 грн. Із початку лютого офіційний курс золота подорожчав на 63%, а з початку року – майже на 77%.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.